Πράξη Αγάπης στο γηροκομείο Αθηνών

«Άλλη μια δράση των Hopeaholics ολοκληρώθηκε με πολύ συγκίνηση.» γράφει η Στέλλα Ζουλινάκη, ένα από τα πρώτα μέλη του αρχικού πυρήνα των Hopeaholics.

Mέλη των Hopeaholics, συναντήθηκαν την 1η Απριλίου 2023, για την κατασκευή των χειροποίητων λαμπάδων με πρόθεση να μοιραστούν συναισθήματα χαράς και αλληλεγύης. Οι λαμπάδες παραδόθηκαν από τα μέλη Στέλλα Ζουλινάκη και Δέσποινα Πίκουλη στις 10 Απριλίου 2023. Οι ίδιες γράφουν για την εμπειρία τους από αυτή την ημέρα!!!

Η Στέλλα Ζουλινάκη περιγράφει την εμπειρία της στο γηροκομείο Αθηνών: «Ανεκτίμητης αξίας συναισθήματα βιώσαμε και σήμερα στο Γηροκομείο Αθηνών. Μοιράσαμε λαμπάδες που έφτιαξε η ομάδα μας στους υπέροχους παππούδες και τις υπέροχες γιαγιάδες που διαμένουν στο Γηροκομείο Αθηνών. Ακούσαμε ιστορίες ζωής και όμορφα κοπλιμέντα! Κρατάμε στην καρδιά μας, πλούτο ψυχής τις ευχές τους! Θερμά ευχαριστώ στον Γιάννης Διονυσόπουλος, την κυρία Όλγα την Κοινωνική Λειτουργό του Γηροκομείου , το προσωπικό και το Γενικό Διευθυντή, κύριο Σολδάτο για την ζέστη φιλοξενία. Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξη σας!».

Η Δέσποινα Πίκουλη, έχοντας εδώ πολλά χρόνια προσωπικές εμπειρίες συμβολής στον εθελοντισμό και έπειτα από συμμετοχή σε πάρα πολλές δράσεις, γράφει για τη συγκεκριμένη, στα social media: «Σήμερα οι Hopeaholics επισκεφθήκαμε το Γηροκομείο Αθηνών και προσφέραμε τις λαμπάδες που φτιάξαμε με αγάπη και ευχές. Οι υπεύθυνοι, που μας συνόδευαν και ήταν ομολογουμένως πολύ αγαπητοί από τους ηλικιωμένους, μας διευκόλυναν τραβώντας κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία της ανάρτησης με συγκίνησε πιο πολύ από όλες. Είναι το λεπτό και αδύναμο χέρι μιας γυναίκας που απλώνεται προσεκτικά και ευγενικά να παραλάβει το λευκό κερί.

«Είδα» το δικό μου χέρι στο χέρι της. Με «είδα» σε αυτόν τον γεμάτο γαλήνη και θετική ενέργεια χώρο, ηλικιωμένη πια, ν’ απλώνω το χέρι για να παραλάβω το δώρο μου.

Πόση Στ’ αλήθεια δύναμη κρύβουν τα χέρια; Κάθε ζευγάρι χέρια μας λέει την ιστορία του.

Χέρια που άγγιξαν την γη για να μπουσουλήσουν, χέρια που κουβάλησαν την σχολική τσάντα και έπιασαν το μολύβι, χέρια που πέρασαν με προσοχή το κραγιόν πάνω στα χείλη, χέρια που κράτησαν αγκαλιά μωρά, χέρια που κουμάνταραν νοικοκυριό και φαμίλιες, που αποχαιρέτησαν φαντάρους και ναυτικούς, που χάιδεψαν και χτύπησαν, που φύτεψαν και θέρισαν.

Χέρια που ακούμπησαν με αγάπη πάνω σε καυτό μέτωπο, χέρια που γύρισαν πολλές φορές το τιμόνι και το φαγητό στο φούρνο, χέρια που μέτρησαν τις οικονομίες τους, που έκαναν τον Σταυρό τους μπροστά στο εικόνισμα, που τράβηξαν τα δίχτυα, που κρατήθηκαν από άλλα χέρια για ν’ ανέβουν, αλλά και για να σύρουν τον χορό.

Αυτά τα χέρια θα είναι πάντα ένα τρυφερό χάδι στο μάγουλό μου.»

Σας ευχαριστούμε θερμά, η ομάδα των Hopeaholics,

#hopeaholics#Hopeaholics

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s